Gratulerer med ny insulinpumpe

Når du skal begynne å bruke en ny insulinpumpe er det viktig at du har kunnskapen du trenger for å bruke den riktig. Til å hjelpe deg har du både klinikken din og oss i Rubin Medical, men det er også mye du kan gjøre på egenhånd. Før pumpestarten anbefaler vi at du går igjennom denne guiden.

Ta med deg til pumpestarten

Til pumpestarten trenger du alt du skal bruke av hjelpemidler i din behandling. Ved noen sykehus får man utstyret tilsendt på forhånd, mens ved andre får man det på pumpestarten. Kontakt klinikken dersom du er usikker, eller trenger ytterligere tilbehør.

Du trenger:

• Insulinpumpen
• Infusjonssett
• Reservoar
• Insulin
• Dexcom CGM

Enkle forberedelser

Last ned gratis demoappen t:simulator til din smarttelefon for å gjøre deg kjent med funksjonene i din nye insulinpumpe. I appen kan du se hvordan både Control-IQ™ teknologien og Basal-IQ™ teknologien virker. Velg ‘Verktøytips’ for å få en gjennomgang av funksjoner og menyalternativ. Etter din første gjennomgang anbefaler vi at du inaktiverer ‘Verktøytips’. For å låse opp skjermen på t:simulatoren må du først klikke på 1, 2 og 3.

Last ned t:simulator for IPhone:

download t:simulator app rubin medical

Last ned t:simulator for Android:

download t:simulator app rubin medical google play

Lær deg å bruke dine hjelpemidler

Under Hjelp og informasjon finner du materiale som for eksempel hurtigguider for insulinpumpen Tandem t:slim X2™ med Control-IQ teknologi eller Basal-IQ teknologi og Dexcom CGM.

I tillegg finner du instruksjonsfilmer for applisering av infusjonssett, fylle reservoar og applisering av Dexcom G6 sensor og sender.

Vi anbefaler deg spesielt å se på instruksjonsfilmene som viser hvordan du appliserer infusjonssettet og Dexcom CGM, i tillegg til hvordan du fyller reservoaret i din insulinpumpe.

 

Lad insulinpumpen
Vi anbefaler at man lader batteriet i pumpen 10-15 minutter hver dag. Batteriet har det best når det lades i korte perioder, så unngå derfor å lade pumpen om natten mens du sover.

Hjelp og informasjon

Nyttig å vite

1. Dersom du skal bruke insulinpumpen Tandem t:slim X2 sammen med Dexcom G6 CGM, sørg for å laste ned appen Dexcom G6 og Dexcom G7 som gjør at du kan se blodsukkerverdiene i din smarttelefon.

Se liste over kompatible enheter

Unrecognizable male student text messaging on mobile phone while being on a break in the classroom.

2. Skaff deg Glooko som er en programvare som gir deg enkelt oversikt over målingene dine over tid, og som gjør at du kan dele disse med klinikken din. Under Spørsmål og svar ser du hvordan du gjør dette.

Spørsmål og svar

Hvordan vil du bære insulinpumpen?

Det finnes flere enkle måter å bære insulinpumpen på. Du kan for eksempel velge å ha den i en belteklype, en liten midjeveske eller en lårveske. Les mer om ulike alternative bæresystemer på vår hjemmeside.

Bæresystem

Vi er her for deg

Vi er alltid opptatt av at du som bruker skal kjenne deg trygg og tilfreds med dine diabeteshjelpemidler.

På siden Spørsmål og svar finner du svar på de vanligste spørsmålene om våre produkter og på siden Rubinforum har vi samlet brukerfortellinger og tips og informasjon om type-1 diabetes.

Om det er noe du lurer på er du velkommen til å kontakte vår kundesupport på 480 80 831 (åpen 24/7) eller sende en mail til info@rubinmedical.no

Spørsmål og svar

Livet med diabetes

Kontakt