17 Sep 2021

En hilsen fra en ikke-lenger-utslitt-dia-mamma!

Det er alltid med stor takknemlighet og glede vi får gode tilbakemeldinger fra brukere. Dette er fra mammaen til Tandembrukeren Johan:

Johan er 9 år og har hatt diabetes i 3,5 år. For 1,5 år siden fikk han Tandem t:slim X2™-insulinpumpe etter å ha brukt Animas tidligere.

«Da Animas ble faset ut sto vi med valget mellom Omnipod og Tandem t:slim X2 insulinpumpe. Etter litt googling skjønte vi at og Tandem t:slim X2 insulinpumpen hadde potensiale til å oppgraderes til stopp-før-lav (Basal-IQ™ teknologi) og etterhvert også closed loop (Control-IQ™ teknologi), så da var valget enkelt.

Det var en frustrende periode fra vi fikk pumpen til vi endelig fikk klarsignal til å oppgradere den. Vi så jo at folk i andre land fikk oppgradert sine og var strålende fornøyd med både Basal-IQ og Control-IQ, men i Norge gikk det trått. Men så endelig, i september i fjor, fikk vi klarsignal til å oppgradere til Basal-IQ . Det var deilig å kunne slappe litt mer av, og vi sov stadig flere netter uten å våkne av alarmer.

Noen måneder senere fikk vi mast oss til å oppgradere til Control-IQ som også korrigerer høyt blodsukker automatisk, og det har vært helt fantastisk!

Fra å ligge på ca 70% time-in-range oppnådd med blod, svette og tårer, ligger han nå på rundt 80% uten at vi omtrent trenger å løfte en finger. Vi har vært oppe på natta bare et par-tre ganger og manuelle korreksjonsboluser forekommer omtrent ikke. Johan kan farte rundt på egenhånd uten å trenge å tenke så mye på blodsukkeret, og selv om han skulle komme til å glemme å sette insulin til et måltid, havner han allikevel ikke himmelhøyt.

Vi er veldig glad for å ha fått muligheten til å få denne pumpen og håper at det snart åpnes for at flere diabetikere kan få Tandem t:slim X2 insulinpumpe. Hilsen Helga Bergholtz, ikke lenger utslitt dia-mamma.»