29 Nov 2023

Hvem grunnla Tandem Diabetes Care?

Den 1. januar 2001 fikk Dick Allen, en av grunnleggerne av Tandem Diabetes Care, og hans kone en trist beskjed. Det var dagen da de fikk vite at barnebarnet deres, 2,5 år gamle Hanna, hadde blitt diagnostisert med type 1-diabetes.

Dick og kona hans nølte ikke, de dro umiddelbart til sykehuset der Hanna ble behandlet. Det var der de forstod omfanget av utfordringen de sto overfor. Type 1-diabetes viste seg å være en komplisert sykdom.

Etter å ha tilbrakt tid ved Hannas side, bestemte Dick seg for å kontakte en erfaren endokrinolog, som selv hadde type 1-diabetes. Sammen med kona ønsket han å få en dypere forståelse av sykdommen og behandlingen. Målet deres var klart – de ønsket å lære å håndtere Hannas sykdom selv og dermed kunne avlaste datteren deres, slik at hun kunne nyte noen velfortjente kvelder med mannen sin.

I løpet av denne tiden lærte Dicks kone å telle karbohydrater, mens Dick lærte å administrere insulindoser ved hjelp av en insulinpenn. Han lærte også å måle Hannas blodsukkernivå ved å stikke fingrene og tærne hennes.

I 2007, da Hanna hadde fylt åtte år, bestemte foreldrene hennes seg for å bytte til en insulinpumpe. Utvalget på markedet var begrenset, men de valgte den minste modellen. Dick, som nå hadde etablert kontakt med en kompetent endokrinolog, var rask med å be om opplæring i bruk av insulinpumpen, alt for å avlaste datteren sin.

Endokrinologen stilte opp, lærte opp Dick og anbefalte til og med at han skulle bære insulinpumpen selv i noen dager for å virkelig forstå dens funksjoner. Det var imidlertid åpenbart at denne insulinpumpen ikke var brukervennlig.

Kort tid etter at Hanna fikk sin første insulinpumpe, introduserte en venn Dick for to unge ingeniører som hadde en visjon om en fremtid der insulinpumper skulle tilpasses bedre til pasientenes behov. Dette konseptet vakte Dicks interesse, og de to ingeniørene trengte hjelp til å omdanne konseptet deres til virkelighet.

Dick bestemte seg for å holde kontakten med de unge ingeniørene og jobbe sammen mot målet. Sommeren 2007 støtte de på et hinder – mangel på finansiering.

Siden Dick var engasjert i konseptet, gjorde han alt i sin makt for å hjelpe ingeniørene med å skaffe penger. Heldigvis hadde Dick kontakter som kunne hjelpe dem. Når finansieringen var sikret, innså han at de trengte en kompetent leder for å drive det fremtidige selskapet. Dick ansatte Dr. Kim Blickenstaff som administrerende direktør, og sammen startet de selskapet som nå er kjent som Tandem Diabetes Care.

Denne inspirerende reisen, som startet med en bestefars kjærlighet til barnebarnet Hanna og strakte seg til å endre livet for personer med type 1-diabetes over hele verden, er et bevis på hvordan en sterk overbevisning og vilje til å gjøre en forskjell kan forme historien.

Tandem Diabetes Care lanserte sin første insulinpumpe, t:slim, i 2011. t:slim var unik på markedet med berøringsskjerm i farger og moderne design, noe som gjorde den enklere og mer brukervennlig enn mange av de eldre pumpene.

Siden 2018 har Rubin Medical samarbeidet med Tandem Diabetes Care og tilbyr sammen insulinpumpesystemet Tandem t:slim X2 med Dexcom CGM. Et avansert og kalibreringsfritt system som er enkelt å bruke. Vårt gode samarbeid består blant annet av våre felles verdier og mål innen diabetesomsorgen, for å forbedre livskvaliteten til mennesker med diabetes.