12 Jun 2020

Sommer og sol med insulinpumpe!

Nå ser vi alle frem til en lang, vakker og varm sommer. Rubin Medical vil gi deg noen tips slik at du kan slappe av og nyte sol og varme.

Med tanke på badesesong

Vi vil minne deg på at din t:slim X2 ikke vanntett. For at din sommerferie skal påvirkes så lite som mulig anbefaler vi at du ikke bader med pumpen.

Når du soler deg

Pass på å ikke ha pumpen i direkte sollys da insulinet i pumpen og slangen påvirkes av varme og sollys. Beskytt derfor slangen og pumpen så mye som mulig. Tandem har laget en trygghetsalarm i t:slim X2 som varsler når insulintemperaturen er over 45 °C for å beskytte insulinet. Hvis du mistenker at insulinet i slangen har blitt for varmt kan du koble slangen fra fra kroppen og pumpe ut 10-12 enheter fra slangen. Tenk også på at du kan trenge å bytte reservoar og infusjonssett oftere enn vanlig.

Før ferien

Pass på å ha ekstra tilbehør som reservoar, infusjonssett og insulin med deg på ferie. Ved reiser må du også ha med deg insulin til penn (både kort og langtidsvirkende). Ha alltid insulinet i håndbagasjen. Hvis du har riper i skjermbeskytteren og eller at USB døren er slitt eller borte kan du enkelt bestille nytt der du henter utstyr til vanlig.