16 Fem 2018

Vi introduserer en ny insulinpumpe – Tandem t:slim X2

Rubin Medical blir distributør av insulinpumpe fra Tandem Diabetes Care
– lanserer brukerfavoritten t:slim X2 i Skandinavia

Rubin Medical har inngått avtale med amerikanske Tandem Diabetes Care, Inc. Rubin Medical blir dermed distributør av t:slim X2, markedets eneste insulinpumpe med touchscreen. Dette er den eneste pumpen som kan oppdateres med nye funksjoner via pc. Avtalen gjelder hele Skandinavia, som blir det første markedet for Tandem utenfor USA.

Nylig meddelte Animas at de slutter å selge insulinpumper. For at vi fortsatt skal kunne tilby et førsteklasses alternativ henvendte vi oss til den store utfordreren innen insulinpumper, Tandem Diabetes Care Inc. i USA. I motsetning til sine konkurrenter er de ikke del av et større selskap, men driver utelukkende med utvikling og produksjon av insulinpumper.

Kan velge blant de beste

– Som uavhengig aktør står vi fritt til å velge blant de beste produktene og de beste leverandørene i hele verden, sier administrerende direktør i Rubin Medical, Karl-Johan Öhman. Nå blir vi først i verden til å lansere Tandem utenfor det amerikanske markedet.

– Vi har lenge lett etter en mulighet til å etablere oss utenfor USA, sier president og CEO, Kim Blickenstaff. Rubin Medical sin suksess med insulinpumper i Skandinavia, og den support de gir både pasienter og helsepersonell gjør dem til en ideell partner for oss.

Nummer én hos brukerne i USA

Tandem t:slim X2 har en touchscreen som gjør den særdeles brukervennlig, og den kan raskt og enkelt oppdateres med nye funksjoner via pc. Pumpen er også kompatibel med CGM-sensoren Dexcom G5, som har den nyeste teknologien for kontinuerlig glukosemåling. t:slim X2 har 70 000 brukere i USA, og ifølge uavhengige undersøkelser har den helt siden introduksjonen vært rangert som nummer én blant brukerne.* Arbeidet med CE-merkingen som kreves for salg i EU pågår.

For mer informasjon – ta kontakt med

Karl-Johan Öhman, adm.dir. Rubin Medical
telefon +46 (0)702-61 30 10, e-post karl-johan@rubinmedical.se
Emina Ibrahimbegovic, forretningsutvikler Rubin Medical
telefon +46 (0)705-68 48 03, e-post emina@rubinmedical.se
Brian Hansen, COO Tandem Diabetes Care, Inc., e-post BHansen@tandemdiabetes.com
* dQ&A USA Diabetes Connections Surveys, 2013–2016

Om Tandem Diabetes Care, Inc:

Relentless innovation and revolutionary customer experience
Tandem Diabetes Care, Inc. is a medical device company dedicated to improving the lives of people with diabetes through relentless innovation and revolutionary customer experience. The Company takes an innovative, user-centric approach to the design, development and commercialization of products for people with diabetes who use insulin. Tandem manufactures and sells the t:slim X2™ Insulin Pump, the only pump capable of remote feature updates using a personal computer, now available with Dexcom G5® Mobile CGM integration, and the t:flex® Insulin Pump, the first pump designed for people with greater insulin requirements. Tandem is based in San Diego, California.

www.tandemdiabetes.com