Tandem t:slim X2
System designet for enkelhet og kontroll

 • • Integrert med Dexcom G6
 • • Oppdaterbar programvare
 • • Basal-IQ™ teknologi eller Control-IQ™ teknologi utifra behov
 • • Kalibreringsfri og godkjent for behandlingsbeslutninger
 • • Brukervennlig berøringsskjerm i farger
 • • Oppladbart batteri
 • • Følgefuksjon for pårørende og venner


Velkommen til en enklere hverdag

Insulinpumpen Tandem t:slim X2™ og Dexcom G6 CGM er utviklet for å forenkle hverdagen og gi en bedre behandling. Systemet forutser glukosenivåene og tilpasser insulindoseringen. Dermed får du bedre kontroll på diabetesbehandlingen og mer tid tilgjengelig. Bli kjent med alle fordelene til systemet og insulinpumpen.

Funksjoner tilpasset dine behov
Ved å bruke insulinpumpen Tandem t:slim X2 sammen med Dexcom G6 får du et kalibreringsfritt system som automatisk forutser glukosenivåene og justerer insulindoseringen. For å dekke alles behov finnes insulinpumpen t:slim X2 fra Tandem med to typer programvare, som har forskjellige funksjoner og muligheter.

Mer tid i målområdet
Insulinpumpen Tandem t:slim X2 med Control-IQ teknologi kan ut ifra sensorverdier og personlige innstillinger øke, redusere og pause insulindoseringen. Control-IQ forebygger både høye og lave glukosenivåer for å holde deg innenfor målområdet.

Forutser, pauser og gjenopptar
Insulinpumpen Tandem t:slim X2 med Basal-IQ teknologi forutser glukosenivået slik at den ved behov kan pause og gjenoppta insulindoseringen. Med Basal-IQ får du et system som enkelt forebygger lave glukoseverdier.


Control-IQ – mer tid i målområdet

Den enkleste måten å forebygge høye og lave glukosenivåer
Control-IQ teknologien er en programvareopp- datering til insulinpumpen t:slim X2 fra Tandem, som gjør at pumpen kan øke, redusere og pause doseringen samt gi en korreksjonsdose. Sammen med Dexcom G6 får man et system som gir bedre kontroll og mer tid i målområdet 3,9-10 mmol/L*.

Unike fordeler

 • Automatisk justering av basaldoseringen
 • Automatisk korreksjonsdose
 • Forebygger høye og lave glukoseverdier
 • Aktivitetsprofiler – Søvn og Trening
 • Kalibreringsfri**

*Sensorverdier
**Hvis glukoseverdiene og CGM avlesningene ikke stemmer med symptomer eller forventninger, bruk en blodsukkermåler for å ta behandlingsbeslutninger.

Automatisk justering
Ved hjelp av Dexcom G6 forutser Control-IQ glukosenivået 30 minutter frem i tid. Ut ifra sensorverdien justerer insulinpumpen automatisk basaldoseringen.

Automatisk korreksjonsdose
For ytterligere hjelp til å bli i målområdet* kan Control-IQ gi en automatisk korreksjonsdose opp til en gang pr time.

Aktivitetsprofiler
Med aktivitetsprofiler for Søvn og Trening kan behandlingsverdiene endres midlertidig slik at Control-IQ holder en innenfor målområdet.

Slik justerer Control-IQ doseringen
– fem enkle regler

Control-IQ teknologien er en algoritme som justerer insulindoseringen etter hva sensorverdiene forventes å være om 30 minutter. Algoritmen er designet for å gi mer tid i målområdet på 3,9-10 mmol/L*. Ikoner på skjermen viser hvordan insulinpumpen tilpasser insulindoseringen basert på sensorverdier og innstillinger i Personlig profil.

Bevist effektiv og enkel å bruke

I en seksmåneders randomisert og kontrollert studie med 168 pasienter publisert i New England Journal of Medicine så man på tid i målområdet. Studien viste at Control-IQ teknologien er effektiv og enkel å bruke*,**.

*) Brown SA, Kovatchev BP, Raghinaru D, et al. Six-month randomized, multicenter trial of closed-loop control in type 1 diabetes. N Eng J Med. 2019;381(18):1701-1717.
**) Brown, S. Clinical acceptance of the artificial pancreas: Glycemia outcomes from a 6-month multicenter RCT. 2019 ADA 79th Scientific Sessions, San Francisco, CA.

Bedre kontroll med Basal-IQ

Med t:slim X2 og Basal-IQ-teknologi fra Tandem får du mer tid til å leve livet ditt uten å måtte bekymre deg over lavt blodsukker. Sammen med Dexcom G6 har pumpen kontroll over blodsukkernivået ditt, uavhengig av om du jobber, trener eller sover.

Slik fungerer Basal-IQ teknologien

Basal-IQ teknologien kan forutse blodsukkernivået 30 minutter frem i tid. Dersom det er forventet at blodsukkernivået vil synke til under 4,4 mmol/l, eller dersom sensorverdien er 3,9 mmol/l eller lavere, pauser pumpen basaldoseringen. Doseringen gjenopptas deretter så snart blodsukkernivået begynner å stige igjen.

Unike fordeler

 • Forebygger lavt blodsukkernivå
 • Reduserer bekymring for lavt blodsukker
 • Reduserer risikoen for rekyleffekt
 • Enkelt å lære og lett å bruke
 • Krever ingen kalibrering*

*Hvis glukosevarsler og CGM verdier ikke stemmer overens med symptomer eller forventninger, bruk blodsukkermåling for å ta beslutninger om diabetesbehandling. Basal-IQ teknologien gjør livet med diabetes enklere, men erstatter ikke aktiv egenpleie.

rubin medical graf NO

Mindre tid med lavt blodsukker

I den kliniske studien PROLOG med t:slim X2 viste bruk av Basal-IQ teknologi 31 % reduksjon i tid med lave sensorverdier (under 3,9 mmol/l), uten rekyl med høye verdier. Deltakerne beskrev også systemet som enkelt å lære og lett å bruke (1).

1) Forlenza GP, Li Z, Buckingham BA, Pinsker JE, et al. Predictive low glucose suspend reduces hypoglycemia in adults, adolescents, and children with type 1 diabetes in an at-home randomized crossover study: Results of the PROLOG trial [published online August 8, 2018]. Diabetes Care. doi:10.2337/dc18-0771

rubin medical basal iq

Användare Rubin Medical insulinpump

Designet
for fremtiden

Behandling med insulinpumpe gir brukere et friere liv med bedre blodsukkerkontroll, bedre helse og økt livskvalitet sammenlignet med behandling med insulinpenn*. Produsenten Tandem Diabetes Care er et innovasjonsdrevet firma som løpende utvikler nye og smarte funksjoner. Med t:slim X2 tilbyr man markedets første insulinpumpe med mulighet for å oppdatere programvaren. Du kan enkelt oppdatere pumpen og få tilgang til nye funksjoner. Det innebærer at om pumpen din ikke allerede har Basal-IQ teknologi, kan du oppdatere den. På den måten vil den nye insulinpumpen alltid være oppdatert.

Istedet for å vente for å bytte til en helt ny pumpe oppdaterer du t:slim X2 med den nyeste teknologi via en PC i samråd med helsepersonell.

Unike muligheter til optimalisering
t:slim X2 gir deg unike muligheter til å optimalisere insulintilførselen i henhold til dine personlige forutsetninger og behov. Pumpen doserer insulin i små doser kontinuerlig døgnet rundt (basaldosen) nøyaktig på samme måte som en frisk bukspyttkjertel. I den personlige profilen din kan du enkelt stille inn basaldosen, insulinfølsomheten, karbohydratfaktoren og blodsukkermålet. Du kan legge inn opptil seks ulike profiler i pumpen, og disse kan igjen ha opptil 16 ulike tidssegmenter. Det gjør at du kan finjustere insulinbehandlingen til mange ulike tilfeller.

Unike fordeler:

 • Programvare som kan oppdateres
 • Alltid med den nyeste teknologi

Med t:slim er det mulig å
dosering svært nøye.
Marianne Bo Friis Les mer

Med følgesvennsfunksjonen kan slektningene dine
Spor dine eksterne verdier via smarttelefonen

Pumpen er vanntett, så du trenger ikke
bekymre deg om det skal bli vått

Designet
for brukeren

En insulinpumpe bør være så intuitiv at den automatisk blir brukt riktig. t:slim X2 er designet med nettopp brukervennlighet i fokus og har blant annet en oversiktlig og selvinstruerende berøringsskjerm i farger, omtrent som på en smarttelefon eller et nettbrett. Pumpen er ikke større enn et kredittkort og til tross for all teknikken er den ikke tykkere enn 1,5 centimeter. Resultatet er at du kan bære pumpen akkurat så diskré som du vil, og bruke de klærne du trives best i.

INSTRUKSJONSFILM

Alt samlet på én skjerm
Med sin smarte berøringsskjerm er t:slim X2 brukervennlig uansett om du er førstegangsbruker eller tidligere har hatt en annen pumpe. Det er enkelt å stille inn måltidsdoser (bolus). Du får hjelp av boluskalkulatoren til å beregne behovet for insulin både for karbohydrater og blodsukkernivå. Du kan dessuten velge å dosere hele mengden direkte eller dele den opp og dosere over tid (forlenget bolus). Kalkulatoren i pumpen hjelper deg med å legge sammen de ulike karbohydratene i et sammensatt måltid. Unikt for t:slim X2 er at boluskalkulatoren automatisk bruker den siste sensorverdien for å beregne dosen (forutsatt at du har en aktiv CGM-måling).

Unike fordeler:

 • Berøringsskjerm i farger
 • Brukervennlig
 • Liten

Rubin medical användare t:slim

rubin medical t:slim holdbarhet

Designet
for holdbarhet

t:slim X2 er en insulinpumpe som står for holdbarhet på mange forskjellige måter. Den har en programvare som kan oppdateres med nye funksjoner, den har et robust skall i aluminium som gjør at den kommer til å se ny ut lenge og du slipper å bytte batterier, noe som er en stor besparelse for miljøet. Det innebygde oppladbare batteriet bruker en standard micro-USB kabel som man kan lade via vegglader eller f.eks. en PC. Kapasiteten til batteriet er opptil en uke og pumpen kan brukes under lading.

Den er konstruert for å kunne brukes hele døgnet i flere år og for å kunne være med på turer, trening og alt annet som hører til et aktivt liv.

Smart konstruksjon
Insulinpumpen har et robust skall i aluminium, beskyttende kromlist og display i slagfast,  medisinsk klassifisert glass. Den tåler vann, så du trenger ikke bekymre deg om den tilfeldigvis skulle bli våt. Pumpen er utformet slik at insulinreservoaret utgjør en del av pumpens glatte bakside. Inne i reservoaret er det en pose som rommer hele 300 enheter med insulin. Dette designet muliggjør en stor insulinmengde på tross av pumpens lille størrelse. Reservoaret byttes hver andre til tredje dag. Insulinet doseres med høy presisjon via Tandems unike Micro Delivery™-teknologi.

Unike fordeler:

 • Oppladbart batteri
 • Robust skall i aluminium
 • Rommer 300 enheter insulin

Designet
for samarbeid

Tandems t:slim X2 er den eneste insulinpumpen som er integrert med CGM-systemet Dexcom G6. Når du bruker dem sammen, får du et system som kalles SAP (Sensor Augmented Pump). Foruten å måle blodsukkerverdiene gir systemet informasjon om når verdiene er på vei opp eller ned samt hvor raskt verdiene endrer seg. Dexcom G6 trenger ikke kalibreres og er godkjent for doseringsbeslutninger basert på sensorverdiene. Sensoren måler i opptil 10 dager. Behandling med paracetamol påvirker ikke målingen. Bluetooth muliggjør speiling av CGM-informasjonen til en smarttelefon. Det finnes også en mulighet for at pårørende kan lese av og følge blodsukkerverdiene via smarttelefon.

t:slim X2 med Basal-IQ teknologien og Dexcom G6 er kompatibel med analyseprogrammet diasend® for enkel oppfølging mellom bruker og helsepersonell.

Bedre kontroll med Basal-IQ teknologi og Dexcom G6
Basal-IQ teknologien er Tandems nye funksjon som forebygger lave blodsukkernivåer. Funksjonen forenkler hverdagen ved at den sammen med Dexcom G6 kan forutse ditt blodsukkernivå, og ved behov pause og gjenoppta basaldoseringen mens du jobber, trener eller sover. Resultatet er at risikoen for lavt blodsukker minsker.

Unike fordeler:

 • Kan forutse blodsukkernivået ditt
 • Pauser og gjenopptar insulintilførselen (basalen) automatisk
 • Kalibreringsfritt
 • Godkjent for doseringsbeslutninger
 • Sensoren måler i opptil 10 dager
 • Kompatibel med analyseprogrammet diasend®

rubin medical dexcom

rubin medical tandem t slim x2

Designet
før trygghet

Brukerne må kunne stole 100 % på hjelpemidlene de bruker. t:slim X2 har høy innebygget sikkerhet takket være en programvare som forhindrer feilbruk. Ved utilsiktet trykk på pumpen, vil berøringsskjermen automatisk slås av. Pumpen har innebygget trygghetsalarm som varsler hvis insulintemperaturen er under 2 °C og over 45 °C for å sikre at insulinet er mest mulig effektivt. Hvis du bruker Dexcom G6, kan man ta behandlingsbeslutninger på sensorverdiene. Med følgefunksjonen kan du også la dine pårørende følge verdiene på avstand via en smarttelefon*. For din trygghet er Rubin Medicals telefonsupport tilgjengelig døgnet rundt.

Presisjon og sikkerhet

Inne i t:slim X2 finnes en banebrytende konstruksjon for dosering – Micro Delivery™-teknologi. Systemet har et kammer som fungerer som en sluse. Stempelet henter insulin fra reservoaret og insulinet doseres via slusen ut i slangen i små mengder. Det innebærer at du aldri er i direkte kontakt med hele insulinmengden i reservoaret (som rommer opptil 300 enheter). Kammeret eliminerer risikoen for utilsiktet dosering.

Unike fordeler:

 • Micro Delivery™-teknologi
 • Trygghetsalarm
 • Følgefunksjon* for pårørende og venner

* Krever kompatibel telefon og appen Follow.


Oversikt funksjoner

Insulinpumpen Tandem t:slim X2 er, selv om den er liten av størrelse, full av flotte funksjoner:

 • Kan inneholde opptil 300 enheter
 • Micro-Delivery® Teknologi
 • Touchscreen med fargeskjerm
 • Kompatibel med diasend
 • Oppdater programvaren via datamaskin
 • Standard micro USB-tilkobling
 • Vanntett
 • Slitesterk aluminiumkonstruksjon
 • Oppladbart batteri
 • Innebygd Bluetooth

INFORMAsjONSHEFTE

Brukerveiledning

Overlegen oversikt

Med Dexcom får du en klar oversikt.

 1. Man får påminnelser når sensorverdien er høyere eller lavere enn de personlige grenseverdiene.
 2. Fargekodet trendkurve som gjør at man enkelt kan oppdage trender. Man kan se kurven 1, 3, 6, 12 og 24 timer bakover i tid.
 3. Med Dexcom G5 kan man ta behandlingsbeslutninger uten å ta fingerstikk.
 4. Trendpilen viser hvor verdien er på vei slik at man kan handle i rett tid.
 5. Mengden insulin i kroppen vises også slik at man kan dosere riktig.
 6. Viser status for Basal-IQ.
 7. Felt med rød skravering indikerer at basaldosen er eller ble stoppet av Basal-IQ teknologien i den viste perioden.

rubin medical t:slim overblik

LAST NED DEMOAPPEN

t:simulator er en gratis applikasjon til smarttelefoner der man kan teste og lære seg å bruke funksjonene i t:slim X2. Man kan også la pårørende og venner prøve appen slik at man kan lære pumpen å kjenne. Hvis man lar «Funksjonstips» være på, får man t:slim X2s viktigste funksjoner demonstrert og forklart for at man skal få en så enkel start med bruk av pumpe som mulig.

Laste ned t:slimulator for iPhone:

download t:simulator app rubin medical

Laste ned t:slimulator for Android:

download t:simulator app rubin medical google play

Følg opp dine verdier med diasend®

Diasend® er det mest brukte systemet for digital interaksjon mellom bruker og helsepersonell. Både t:slim X2 og Dexcom G5 er kompatible med diasend®. Etter å ha lastet ned diasend®s programvare til din datamaskin bruker man pumpens USB tilkobling for å laste opp informasjonen i pumpen. Informasjonen blir da synlig for helsepersonell som sammen med brukeren kan analysere, diskutere og forbedre behandlingen.

*Man må laste ned Diasend® Uploader for å kunne laste opp data til ens personlige Diasend konto
**Diasend® er kompatibelt med PCer som bruker Windows® 7, 8, 10 og macOS X 10.9-10.13.


Ansvarsfull bruk av Control-IQ teknologi
Control-IQ teknologien forhindrer ikke alle høye og lave glukoseverdier og erstatter ikke måltidsbolus eller aktiv egenbehandling av diabetes. Hvis CGM systemet ikke virker riktig eller ikke kan kommunisere med pumpen kan ikke Control-IQ teknologien forutse sensorverdiene eller justere insulindoseringen. Pasienter bør instrueres i å alltid være oppmerksom på symptom og blodsukkernivå og behandle etter det. Se tandemdiabetes.com/tslimX2-use for mer informasjon.

Viktig sikkerhetsinformasjon: Varsel: I USA begrenser loven (Federal law) salg av eller bestilling av t:slim X2 insulinpumpe, t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ teknologi, og Control-IQ teknologi til kun leger. t:slim X2 insulinpumpe, t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ teknologi, og Control-IQ teknologi er kun for bruk til enkelt pasient. t:slim X2 insulinpumpe, t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ teknologi, og Control-IQ teknologi er indisert for bruk av Novorapid eller Humalog U-100 insulin.

Insulinpumpen t:slim X2 er kompatibel med ulike teknologier. Det er en ACE-pumpe (alternate controlled enabeled) og er ment for subkutan tilførsel av insulin, med innstilte og variable basalhastigheter, for håndtering av diabetes mellitus hos personer som trenger insulin. Pumpen kommuniserer pålitelig og sikkert med kompatible, digitalt tilkoblede enheter, inklusiv automatisk insulindoseringsprogramvare. Den tar imot og bekrefter kommandoer fra disse enheter.
Insulinpumpen t:slim X2 med Basal-IQ teknologi: Når den brukes med en kompatibel kontinuerlig glukosemonitor (CGM), kan t:slim X2 insulinpumpen med Basal-IQ teknologi brukes for å pause insulindoseringen basert på CGM-sensoravlesninger. t:slim X2 insulinpumpen med Basal-IQ teknologi er indisert for individer som er 6 år og eldre.

Insulinpumpen t:slim X2 med Control-IQ teknologi: Control-IQ er ment for å brukes med en kompatibel integrert kontinuerlig glukosemonitor (iCGM, solgt separat) og ACE-pumpe for å automatisk øke, redusere og avbryte dosering av basalt insulin basert på iCGM avlesninger og forutsette glukoseverdier så kalte sensorverdier. Systemet kan også levere korreksjonsbolus når sensorverdien forutses å overskride en definert verdi. Control-IQ teknologien er ment for håndtering av diabetes mellitus hos personer som er 6 år eller eldre.

VARSEL: Control-IQ teknologien skal ikke brukes av personer under 6 år. Den skal heller ikke brukes av pasienter som bruker mindre enn 10 enheter insulin pr døgn eller som veier mindre enn 25 kilo.
Control-IQ teknologien og insulinpumpen t:slim X2 med Basal-IQ teknologi er ikke godkjent for gravide, personer som er i dialyse eller kritisk syke. Brukere av insulinpumpen t:slim X2, insulinpumpen t:slim X2 med Basal-IQ teknologien og Control-IQ teknologien må bruke pumpen med CGM delen og alle systemkomponenter i samsvar med deres respektive bruksanvisning. De må teste blodsukker i samsvar med helsepersonells anbefaling og kunne telle karbohydrater, opprettholde tilstrekkelig egenbehandling for sin diabetes og besøke helsepersonell regelmessig. Brukeren skal ha tilstrekkelig syn og eller hørsel for å kunne oppfatte alle pumpefunksjoner, inklusiv varsler, alarmer og påminnelser. Før MR, CT eller diatermi må t:slim X2 pumpen, sender og sensor tas av.
For ytterligere viktig sikkerhetsinformasjon, se www.tandemdiabetes.com/safetyinfo.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe deg, vennligst kontakt oss